deA | Samenwerkende bedrijven

Lokale en regionale bedrijven

We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

Vraag je offerte aan via deA

en kom in contact met een bedrijf uit de regio

Van Tongeren | van Engeland | Van de Bunt | Mulder | Bouman | ETS

caret-down caret-up caret-left caret-right

De oplossingen voor isoleren van bestaande woningen liggen soms niet voor de hand. Als partnerbedrijven hebben we onderling goed contact", vertelt Thomas.  "Het komt dan ook regelmatig voor dat we samen aan de koffie zitten en met elkaar sparren over de zaken die we tegenkomen. We leren hierbij van elkaar: ieder brengt zijn eigen ervaring mee en je moet soms creatief zijn. Samen kun je veel bereiken.

Van Engeland heeft jarenlang kennis en ervaring opgebouwd op het gebied restaureren, renoveren en isoleren, ook van oudere panden. Willem van Engeland: “Wanneer mensen gaan verbouwen is dat een logisch moment om te gaan isoleren of na-isoleren. We merken dat er nu meer mensen gaan isoleren omdat ze van het gas af willen.

Wij isoleren met name oude en monumentale huizen die voor 1920 zijn gebouwd. Omdat dit meestal ingrijpende maatregelen zijn, wachten de meeste mensen totdat ze op het punt staan om te gaan renoveren. Dat is het uitgelezen moment om te isoleren.

Veel mensen hebben last van tocht in huis, een koude vloer en hoge stookkosten. Onze aanpak verschilt licht per type woning. Een huis van na de jaren 80 bijvoorbeeld, moet vaak na geïsoleerd worden. Onze gecertificeerde medewerkers kijken eerst goed welk materiaal zich al in de spouw bevindt. Zij kiezen vervolgens een isolerend materiaal dat daar het beste op aansluit, zodat er geen vocht kan ontstaan.

Als je gaat isoleren, moet je nuchter en realistisch blijven. En wat je doet, moet je goed doen. “Ik krijg vaak de vraag enkel glas te vervangen voor dubbel glas op de bovenverdieping. Maar als de ventilatie gebrekkig is, zijn vochtproblemen te verwachten en is dit uiteindelijk niet verstandig. Mensen kunnen bijvoorbeeld beter eerst met een energiecoach praten die hen helpt met een woningbreed advies en een goed stappenplan.

Dagelijks werken ze aan veel isolatieprojecten; veelal voor particulieren, maar ook voor zakelijke projecten waarin 100 tot 400 woningen ineens worden verduurzaamd. “We werken landelijk”, vertelt Laurens. “Vaak tien tot twintig woningen per dag. We hebben veel opdrachten in de regio Deventer-Apeldoorn. Deze woningen liggen voor ons mooi op de route.”

Advies van de energiecoach

persoonlijk advies met stappenplan voor je huis

La Paloma | Rouwenhorst Isolatie | ETIB Bouwmeester | DRM Duurzaam | Beter Duurzaam

Met enkel glas verlies je 60% van de energie. Heb je dubbel glas, dan breng je dit terug tot 30%. HR++ glas geeft 12% verlies en met triple glas heb je nog maar 7% verlies”, licht Jerry de verschillen in isolatiewaarden van glas toe. “Dubbel glas gaat zo’n 20-30 jaar mee voordat het gaat lekken.

Na een aanvraag komt onze adviseur langs voor een woningopname, hierbij maken we in sommige gevallen met een infraroodcamera een paar foto’s die precies aangeven waar warmtelekken zitten. Vervolgens vindt er bijvoorbeeld endoscopisch onderzoek van de spouwmuur plaats, om te bekijken of de spouw breed en schoon genoeg is om te isoleren en of het voegwerk geschikt is.

Wij doen alles wat maar met kabels te maken heeft. Het familiebedrijf uit Apeldoorn startte 80 jaar geleden als elektrotechnisch bedrijf. Inmiddels heeft het de focus ook naar andere takken verlegd, waar onder airconditioning, zonnepanelen, warmtepompen, luchtbehandeling, verwarmingstechniek, verlichtingsinstallaties en installatie- en watertechniek.

Weten mensen bijvoorbeeld dat ze in de toekomst meer energie gaan gebruiken, dan kun je daarop voorsorteren door meer zonnepanelen te plaatsen. Verwacht de klant geen grote veranderingen, dan volstaat het met naar de jaarrekening te kijken voor het huidige verbruik.

Omdat we landelijk grote zonnesystemen verkopen, hebben we een groot inkoopvolume. Hierdoor zijn we prijstechnisch interessant. En omdat we onze systemen bij grote investeringspartijen installeren is de kwaliteitscontrole heel hoog.

Ook lokaal en regionaal duurzaam samenwerken met deA?

maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek