Jan en Geertje Breet over de zonnepanelenactie 2012

Bij Jan en Geertje Breet liggen sinds kort zes zonnepanelen op het dak. Ze hebben meegedaan met de zonnepanelenactie van deA. “Een nuttige investering”, aldus Jan.

“Ik heb al heel lang belangstelling voor zonnepanelen maar omdat de prijs en de kwaliteit in het verleden niet geweldig waren, hebben we de stap niet eerder gezet. Inmiddels is dat natuurlijk enorm verbeterd dus toen we hoorden dat deA begon met een zonnepanelenactie, waren we meteen geïnteresseerd. Voor ons was het nu het goede moment.”

Direct ingeschreven
“Na de informatieavond hebben we ons direct ingeschreven en gevraagd of Installatiebedrijf Veerman* contact met ons wilde opnemen. Dat is allemaal heel goed verlopen en de installatie ging heel vlot. Ze kwamen ’s ochtend met twee man en om 17.00 uur was alles klaar.”

Woning met 6 zonnepanelen op het dak

Financieel kan het nu
“Goed omgaan met het milieu heb ik altijd al belangrijk gevonden. Zo hebben we in 1972 de auto aan de kant gedaan en nu investeren we dus in onze eigen energie. Onze financiële situatie laat dat nu ook toe, tien jaar geleden had het niet gekund. En de subsidie van Agentschap is natuurlijk ook mooi meegenomen.”

* deA heeft de zonnepanelenactie samen met vijf lokale installatiebedrijven georganiseerd. Naast Veerman hebben ook installatiedrijf WKZ, Hollander Techniek, Mulder Duurzaam en Tromp meegedaan.

foto’s: H. Stegeman