Heleen Mulderij over de zonnepanelenactie van deA

Zonnepanelen? Makkelijker dan je denkt!

Samenwerken binnen Apeldoorn e.o. maakt het mogelijk.

Heleen Mulderij: “Al jaren was het ons ideaal: niet meer werkeloos toezien op een verkeerd gebruik van de aarde en broeikaseffect, maar zelf iets doen. Heel praktisch met zonnepanelen op het dak zelf energie opwekken. Maar ja, wat komt daar allemaal bij kijken, wat is een goed paneel, is het wel veilig, is er een aparte meter nodig? Veel verder dan een subsidie aanvraag, die al weer op bleek, kwamen we niet.

Tot de actie van deA, die in samenwerking met 5 Apeldoornse installateurs, een duidelijk aanbod deed met 3 standaardpakketten. Voor het opmaken van een vrijblijvende offerte kwamen wij in contact met Gerard Kolkman van installatiebedrijf WKZ. Onze wensen werden doorgenomen en aan de eettafel hebben we nog even nagepraat. Mijn man vertelde dat hij, wegens overplaatsing van productie naar lage lonen landen, op zoek was naar een technische job. Dankzij een goede tip van Gerard heeft mijn man nu weer werk, vlakbij Apeldoorn. De zonnepanelen zijn probleemloos geplaatst. Het is gaaf om op het kleine kastje van de installatie te zien dat we onze eigen energie opwekken, ook bij bewolkt weer!

Waar lokale samenwerking al niet toe leiden kan! Door lid te worden van coöperatie deA kunnen we samen lokaal veel bereiken. Het zal niet verbazen dat wij deA en installatiebedrijf WKZ van harte aanbevelen.”

deA heeft de zonnepanelenactie samen met vijf lokale installatiebedrijven georganiseerd. Naast WKZ hebben ook installatiedrijf Veerman, Hollander Techniek, Mulder Duurzaam en Tromp meegedaan.