Arjan ten Hoven over de zonnepanelenactie 2012

Arjan ten Hoven werkt als servicetechnicus bij Hollander Techniek* en hoorde via zijn werkgever van de zonnepanelenactie van deA. Hij ging aan het rekenen en zag al snel dat het aanbod van deA erg aantrekkelijk was.

Arjan: “In het verleden was de terugverdientijd van zonnepanelen heel ongunstig. Met het aanbod van deA en het feit dat ik de panelen zelf kon leggen werd het kostentechnisch ineens wel interessant.”

Ieder dag energie
“Ik zie dat de panelen iedere dag energie opwekken. Zelfs als het een beetje bewolkt is, knippert het lampje nog op de omvormer. Na één jaar weet je pas precies wat de opbrengst is maar ik weet bijna wel zeker dat het lonend is.”

Op de dakkapel
Bij Arjan bleek de dakkapel de meest gunstige plek voor de panelen. Arjan: “Ik heb drie panelen geplaatst en die liggen nagenoeg op het zuiden. Dat is dus een mooie plek. Als deze panelen opleveren wat ik verwacht, doe ik volgend jaar misschien wel weer mee met de zonnepanelenactie van deA en breiden we het aantal panelen uit met nog eens drie panelen.”

* Hollander Techniek is één van vijf lokale installateurs waarmee deA de zonnepanelenactie op touw heeft gezet. De andere installateurs die hebben meegedaan zijn: WKZ, Veerman, Tromp en Mulder Duurzaam.

foto: H. Stegeman