All Inclusive

All Inclusive

Klopt jouw groene hart ook, maar wil je nu liever niet investeren? Buurtstroom All Inclusive maakt zonnepanelen toch mogelijk én je spaart ook nog voor de toekomst! Buurtstroom All Inclusive is ideaal als je wel zonne-energie wilt opwekken, maar niet wilt investeren. Je legt zonnepanelen op een gezamelijk dak in de buurt en je spaart er ook nog een leuk bedrag mee op! Waarom we dit doen? Omdat onze coöperatie heel Apeldoorn groen wil maken!

Hoe werkt Buurtstroom All Inclusive?

Als je graag zonnepanelen wilt, maar zonder investering, dan willen wij het bedrag voorschieten. Dat doen we omdat we zoveel mogelijk mensen in Apeldoorn willen helpen hun energie duurzaam te maken. Je betaalt de inleg in 10 jaar terug uit de opbrengst van de zonnepanelen. De eerste jaren blijft je energierekening ongeveer hetzelfde als nu. Na ongeveer 9 jaar krijg je jaarlijks geld terug.

 

 • Je doet mee met een collectief zonnedak van Buurtstroom Apeldoorn.
 • Een Stroomdeel kost € 260, dit bedrag leen je van ons en daarvoor sluit je een leenovereenkomst voor 10 jaar met ons af tegen een rente van 2,3%.
 • Bij aanvang betaal je eenmalig  € 30,- per Stroomdeel. Dat is de totale rente over de lening gedurende de looptijd van 10 jaar.
 • Jaarlijks los je je lening af met de opbrengst van de zonnepanelen. Je hoeft dus niet bij te betalen.
 • Na ongeveer 11 jaar is je StroomDeel afgelost. Vanaf dat moment ontvang je jaarlijks naar verwachting € 28 per Stroomdeel.
 • Over 15 jaar levert je inleg van € 30 naar verwachting € 166,- op.

Met Buurtstroom all inclusive wek je zelf je eigen schone energie op direct in de buurt, zonder investering, en je houdt er ook nog een mooi bedrag aan over.

Om te beginnen gelden de spelregels voor Buurtstroom ook voor Buurtstroom all inclusive. Zo moet je dus wonen in de buurt van het Buurtstroomdak (juiste postcode) en bepaalt je eigen stroomgebruik voor hoeveel StroomDelen je mee kunt doen (niet meer opwekken dan jezelf gebruikt). 

Voor Buurtstroom all inclusive gelden daarnaast de volgende voorwaarden.

 • Je kunt alleen meedoen als Greenchoice en/of deA jouw energieleverancier is. Heb je nu een andere energieleverancier dan moet je dus overstappen. Deze voorwaarde geldt omdat Greenchoice de energiepartner van deA is en we de afspraak met Greenchoice hebben gemaakt dat zij de aflossing van de lening voor ons incasseren via je energierekening.
  Jaarlijks krijg je net als bij Buurtstroom de energiebelasting en btw over de door jou opgewekte stroom terug via de energieleverancier. De eerste 10 jaar wordt daar de aflossing van de lening mee verrekend.
 • Verder teken je een leenovereenkomst met een looptijd van 10 jaar en een rente van 2,3% voor de aanschaf van de StroomDelen. De rente over deze lening (€ 30,- per StroomDeel) betaal je direct bij het aangaan van de leenovereenkomst. Gedurende de looptijd betaal je dus geen rente meer maar los je alleen nog maar af

Deelnemen aan Buurtstroom all inclusive doe je door je in te schrijven via het formulier op onze website. Je eigen stroomgebruik bepaalt het maximum aantal StroomDelen waarvoor je kunt meedoen. Wij gaan uit van 250 kWh per StroomDeel en hanteren een veiligheidsmarge van 85%. In de tabel hieronder is aangegeven hoeveel StroomDelen maximaal gekozen kunnen worden bij een bepaald energiegebruik .

 • Je tekent een leenovereenkomst voor 10 jaar. Een lening die in 10 jaar afgelost wordt via je energierekening bij Greenchoice.
 • Wanneer je de afspraken uit de getekende leningsovereenkomst niet nakomt, vervallen je StroomDelen aan deA.
 • Op het moment dat je verhuist buiten het postcoderoosgebied heb je geen recht meer op vrijstelling van energiebelasting en btw. Als je niets doet, betekent dat je energierekening dus wel verandert. In plaats van gedurende de eerste 10 jaar een klein bedrag terug te krijgen moet je dan de resterende jaren het bedrag aan aflossing elk jaar gewoon betalen zonder dat daar iets tegenover staat.
 • Je kunt natuurlijk ook besluiten om je StroomDelen op dat moment te verkopen. Met het bedrag dat de verkoop oplevert, kun je vervolgens de lening direct in z’n geheel af lossen.
 • De verwachte opbrengst is gebaseerd op de huidige hoogte van de energiebelasting in 2019 € 0,09863 per kWh. In 15 jaar kan de energiebelasting stijgen en dalen. Als de energiebelasting stijgt betekent dit dat de opbrengst per StroomDeel ook stijgt. In het geval de energiebelasting daalt, wordt de opbrengst minder.
  Als de energiebelasting sterk daalt kan de situatie zich voordoen dat de opbrengst van een StroomDeel in een jaar lager is dan het bedrag dat afgelost dient te worden. In dat geval zal niet meer afgelost worden dan de opbrengst van het StroomDeel toelaat. Op die manier wordt weliswaar te weinig afgelost maar wordt voorkomen dat je bij moet betalen.
  Mocht deze situatie zich voordoen dan zal de looptijd van de lening met een jaar verlengd worden. In het extra jaar zullen de nog openstaande bedragen geïnd worden.
 • Het is toegestaan versneld af te lossen.
Als wij niet veranderen, verandert het klimaat. Dus is het de hoogste tijd voor positieve energie. Van oneindige bronnen zoals de zon. Daar kun jij aan bijdragen door zelf zonne-energie op te wekken. Heb je zelf geen geschikt dak en wil je liever geen geld investeren? Doe mee met de positieve energie van onze energiecoöperatie en kies voor Buurstroom all inclusive.
deA | Buurtstroom | Opbrengst All Inclusive
deA | Buurtstroom | Energieverbruik Stroomdelen