Zon voor Huur laat ook huurders profiteren van zonnepanelen

deA heeft samen met de Apeldoornse woningcorporaties een aanpak ontwikkeld om ook huurders te laten profiteren van zonnepanelen. De aanpak in drie kernzinnen:`gratis’ zonnepanelen; 20% van de opbrengst voor de huurder en goed voor het milieu.

  • deA regelt de gehele montage en financiert de zonnepaneleninstallatie. Zonder dat de huurder een euro hoeft uit te geven, komen er zonnepanelen op het dak. In die zin dus `gratis’ zonnepanelen.
  • De opgewekte zonnestroom zorgt dat de energierekening van de huurder fors lager wordt. 80% van dit voordeel betaalt de huurder als vergoeding aan deA. 20% van het voordeel is voor de huurder! Bij 6 zonnepanelen betekent dit een voordeel van minimaal €50,- per jaar.
  • Alle stroom die u met zonnepanelen zelf opwekt is duurzame stroom en dus een bijdrage voor een beter milieu.

We zijn erg enthousiast over Zon voor Huur en dat geldt ook voor de woningcorporaties. Zon voor Huur zorgt immers voor een verlaging van de woonlasten. deA is nu in gesprek met ruim 250 huurders. De eerste indruk is dat ook de huurders enthousiast zijn. In totaal hebben de woningcorporaties ruim 500 huurwoningen aangedragen om ervaring op te doen. Met de helft van de huurders zijn we dus nu aan de slag.

Voor Zon voor Huur hebben we een aparte site ingericht: de-A.nl/ZonvoorHuur

Op deze site is alle informatie te vinden en is ook de opbrengst van de modelwoning aan de Pasteurstraat 7 live te volgen.