Samen met de vier Apeldoornse woningbouwcorporaties heeft deA Zon voor Huur ontwikkeld. Doel van Zon voor Huur is om zonnepanelen ook voor huurders mogelijk te maken.

Een aantal geschikte woningcomplexen is uitgekozen om met Zon voor Huur te starten. Afspraak is dat we hier eerst ervaring opdoen voordat we Zon voor Huur aan alle huurders in Apeldoorn gaan aanbieden.

Voor de financiering van Zon voor Huur heeft deA een beroep gedaan op de gemeente Apeldoorn en gepleit om de bestaande duurzaamheidslening van de gemeente ook geschikt te maken voor collectieve duurzaamheidsmaatregelen aan huurwoningen. Begin juli heeft het college hier een positief besluit over genomen. Dit betekent dat deA een aanvraag voor een duurzaamheidslening voor zonnepanelen voor huurwoningen kan indienen.

Eind juli heeft deA direct een aanvraag gedaan voor de financiering van zonnepanelen voor 11 huurwoningen in een woningcomplex van De Goede Woning. Alles is rond: woningcorporatie en huurders zijn enthousiast, contracten zijn klaar en de aanvraag voor de duurzaamheidslening is dus ingediend.

De verwachting is dat de behandeling van de aanvraag wel enige tijd zal duren. Het is immers de eerste keer dat een dergelijke aanvraag ingediend wordt. Zodra de aanvraag akkoord is, kan het leggen van de panelen beginnen!

Meer weten over Zon voor Huur.