Years of Living Dangerously

Komt deze uitdrukking u bekend voor? Van een liedje, van een boek, van een verfilming van dat boek …… Dat is allemaal mogelijk. Sinds kort is het ook de naam van een serie documentaires op Discovery, zondagavond van 21.00 – 22.00 uur. Ik heb ze niet allemaal gezien, weet ook niet hoeveel afleveringen er nog volgen, toch vind ik ze de moeite waard om hier te vermelden.

Elke aflevering geeft een indruk van klimaatontwikkelingen op verschillende plaatsen in de wereld die bijdragen aan maatschappelijke problemen aldaar of juist weer ergens anders in de wereld. Droogte, wateroverlast, banen die verdwijnen, luidruchtige protestbewegingen en stille revoluties. Een aanrader als je concrete voorbeelden wilt zien van de samenhang.
Hoe verontrustend soms ook, de voorbeelden inspireren om door te gaan op onze weg naar een duurzame energievoorziening. In onze nieuwsbrief hebben we weer van alles verzameld:zowel voor de actievelingen onder ons die graag erop uit trekken om te stekkeren als voor degenen die hun energierekening willen doorgronden.
Over televisie gesproken: op zondag 26 april gaat het programma ‘Ons Huis Verdient Het’ in op Kerschoten Energieneutraal en op Loenen Energieneutraal. Hartstikke leuk natuurlijk om even te kijken: RTL4 om 11.20 uur ’s ochtends. Als je dan geen tijd hebt, kun je het nakijken op www.rtlxl.nl.
Veel lees- en kijkplezier en graag tot ziens bij de ALV.
Arien Scholtens
Voorzitter deA