Van de voorzitter…

Op de ochtend na onze vijfde ALV schrijf ik het stukje ‘Van de voorzitter’  voor deze nieuwsbrief.

Ik kijk terug op een energieke avond waar we het vooral hebben gehad over onze projecten. We waren te gast in een prachtige ruimte bij Waterschap Vallei en Veluwe, een van de stroomproducenten voor deA. Het gevoel dat overblijft: ‘het was heerlijk en wat jammer dat het weer voorbij is’. Het was een avond met een gezamenlijke, actieve sfeer. En dat voelt goed.
Gisteren werd ook duidelijk dat deA niet alleen groene stroom in omloop brengt maar ook nieuwe woorden, zoals stekkeren en Milieunair Fair. Wie wil weten wat die woorden betekenen, leest het verderop in deze nieuwsbrief. En verder hebben we met z’n zestigen ideeën verzameld voor het nieuwe jaar en acties besproken voor de komende weken.
Voor die acties wil ik nog extra aandacht vragen. Waar we in aantallen leden op koers zijn, willen we de komende weken alles op alles zetten om ons doel voor 2014 van 1000 klanten die energie afnemen van deA ook te bereiken. Om dat doel te halen hebben we allerlei activiteiten op stapel staan. In deze nieuwsbrief leest u bijvoorbeeld over Hoom, de groene container-actie en de excursie. Ook staan we de komende tijd weer regelmatig op de zaterdagmiddag op een plek in Apeldoorn om te vertellen over deA. Heeft u zin om daarbij mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar info@de-A.nl. Help waar u kunt, we zijn u dankbaar!
Tot slot: weet dat u deel uitmaakt van een brede beweging. Woorden als ‘olievlek’ en ‘sneeuwbal’ beschrijven het effect eigenlijk niet goed als je merkt hoeveel lokale energie-initiatieven actief zijn:
– kijk in het gebied van de Stedendriehoek en het zijn er 5-10. We werken samen aan projecten.
– kijk in het gebied van de provincie en het zijn er bijna 50. Kijk maar op www.energiekgelderland.nl
– kijk in heel Nederland en het zijn er bijna 300. Wil je ze ontmoeten en van hen leren? Kom dan op 21 november a.s. naar het jaarlijks evenement. Zie verder op www.hieropgewekt.nl.
Met energieke groet,
Arien Scholtens
Voorzitter energiecoöperatie deA