Van de voorzitter

The Climate Miles worden gelopen. Op een zondag zo mooi dat je nauwelijks kon geloven dat het al 1 november was, vertrok een groep lopers vanuit Utrecht. De meesten van ons kunnen niet meelopen: werk, druk, deadlines. Maar voor hen zendt NPO 2 ’s avonds Mijlpalen voor Parijs uit. Zelf hoop ik op 28 november de laatste etappe mee te lopen: met z’n allen naar Parijs. Het bruist van de duurzaamheid, want op de dag erna, zondag 29 november, wordt in Amsterdam de klimaatparade gehouden om ook daar de wereldleiders op de klimaattop duidelijk te maken dat de duurzame samenleving geen uitstel meer duldt.
Burgers laten belasting laten betalen voor zelf-opgewekte zonne-energie past daar natuurlijk niet in. Teken dus deze petitie.

Op diezelfde warme 1 november fietste ik door de Weteringse Broek. Van mij mag dat gebied de provincieprijs voor ruimtelijke kwaliteit krijgen, prachtig is het er. Leuk om alvast te kunnen melden dat de Weteringse Broek onderdeel uitmaakt van de tweede fietsroute langs onze energieprojecten omdat daar enkele van de energiebosjes liggen waarover we per 12 december de beschikking over krijgen. Als komend voorjaar de prijzen worden toegekend, zal de fietsroute ook wel gebruiksklaar op onze website te vinden zijn.

Arien Scholtens,
Voorzitter coöperatie deA