Van de voorzitter…

Duurzaam doen is toch het leukste dat er is

Nu lekker in de zon klussen aan je huis, en later – als de zon weer weg is – zien hoe je energieverbruik is verminderd. Daarvoor is een blik op je meter of op de energierekening genoeg. Voorbeelden van hoe energie te besparen staan weer in deze nieuwsbrief.

Soms kun je duurzaam doen dicht bij huis en soms moet je er verder voor weg. Een voorbeeld daarvan is de manier waarop onze leverancier Greenchoice het verbruik van gas compenseert. Ook meer hierover in deze nieuwsbrief.

En ondertussen volgen we waarschijnlijk allemaal de ontwikkelingen in het noorden van ons land, waardoor we langzamerhand de realiteit onder ogen zien dat ons gas niet eindeloos beschikbaar kan zijn. Gelukkig zijn er inmiddels alternatieven.

Tijdens onze ALV in april heeft u het nieuwe jaarplan vastgesteld, met daarin onder meer Ruimte voor Initiatief. Wij vormen met alle leden tezamen een coöperatie, om duurzaam te kunnen doen en realiseren wat we alleen niet kunnen.

Steeds weer verwonder ik mij over de kracht daarvan in de praktijk. Daarom ook wil ik in deze nieuwsbrief de oproep doen: Kom naar voren met dat idee dat met de regelmaat van de klok in uw hoofd opkomt en weer naar de achtergrond verdwijnt. Kom ermee naar voren. Wij organiseren graag de mogelijkheid voor leden om elkaar te ontmoeten die samen iets verder willen onderzoeken, ontdekken, ontwikkelen, leren of uitvoeren. Laat de telefoon rood gloeien!
Arien Scholtens
Voorzitter deA