deA is al enige tijd bezig om aan de Ecofactorij een zonnepark te realiseren. Het plan is inmiddels in een ver gevorderd stadium en op 16 september willen we het plan presenteren aan onze leden. Doel van de bijeenkomst is om met ons mee te denken zodat we samen de laatste puntjes op de i kunnen zetten. De leden ontvangen hiervoor separaat een uitnodiging via de mail.

In een stroomversnelling

De laatste maanden zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Er zijn gesprekken gevoerd met betrokken partijen zoals leveranciers, energiemaatschappijen, en het bestuur van het Parkmanagement Ecofactorij. Het is nu zover dat we alle informatie zo goed als gereed hebben.

2.100 panelen

Op het dak van een van de bedrijven aan de Ecofactorij is ruimte om 2100 zonnepanelen te plaatsen. deA zal eigenaar van het zonnepark worden. Met deze installatie zal jaarlijks circa 550.000 kWh aan groene stroom worden opgewekt, genoeg om 170 ‘gemiddelde’ huishoudens volledig van CO2-vrije stroom te voorzien. Leden van deA kunnen er trots op zijn dat ze op deze manier een steentje aan de verduurzaming van Apeldoorn bijdragen.

Denk met ons mee

Op de bijeenkomst van 16 september zullen we u in detail inlichten over het voorstel, hoe het werkt, wat de prijs van een Zon-deel is en wat de jaarlijkse vergoeding zal zijn. Graag vragen wij de leden van deA om hun expertise in te brengen op 16 september zodat we het plan wellicht nog meer kunnen aanscherpen. Uiteraard kunt u ook al uw vragen stellen.