Middelste Molen speelt rol in campagne deA

deA heeft diverse inzendingen gehad op de vraag om een duurzaam project in te sturen dat een rol kan spelen in de campagne van deA. De inzendingen varieerden van een aansprekende zonne-loterij tot het aanleggen van een gezamenlijk moestuin en het verduurzamen van een voetbalvereniging. Allemaal mooie initiatieven maar zoals het gaat kan er maar één gekozen worden en dat is geworden: De Middelste Molen in Loenen.

Loenen Energie Neutraal heeft het project samen met de Middelste Molen ingediend. Doel is om het waterrad waarop deze oude papiermolen draait continu te laten draaien zodat de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie wordt vergroot. De energie die de Middelste Molen zelf niet nodig heeft, wordt vervolgens geleverd aan het net. Een mooie duurzame energiebron dus.

Rol in de campagne
Met de nieuwe campagne wil deA haar naamsbekendheid vergroten en minimaal 500 nieuwe klanten werven die duurzame energie afnemen. Zodra het doel van 500 nieuwe klanten is bereikt, realiseert deA het project bij de Middelste Molen.