Het zonnedak voor het nieuwe gebouw van Het Web is klaar. Daarom is het zonne-energiedag op de basisschool en doen de kinderen een opdracht over zonne-energie. In de ene groep worden mini-oventjes gebouwd om kip-worstjes op te warmen. De meester van een andere klas laat met een batterij zien wat elektriciteit is. In weer een volgende groep leren de kinderen meer over de woorden: energie, isolatie en spouwmuur met behulp van een woordweb. Allemaal woorden die vóór die tijd onbekend waren voor de kinderen.

Fonkelnieuw
De certificaathouders komen kijken naar de prestaties van de kinderen. Zij maakten door hun aanschaf van zoncertificaten het zonnedak op Het Web mede mogelijk. Wel 136 zonnepanelen zijn geïnstalleerd op de nieuwbouw van de Leeplein055-school. Nog vóór de school deze zomer verhuist naar een fonkelnieuwe gebouw iets verderop, doen de panelen al hun werk. De helling van het dak van het nieuwe schoolgebouw is namelijk uitermate geschikt voor een optimale opbrengst.

Zonnebloemwedstrijd
Groene man op het WebOm de kinderen extra in het zonnetje te zetten, krijgen ze van installateur Van Dalen een potje met zonnebloempitten  met een meetlintje voor een zonnebloemwedstrijd. In de zomer zal worden gekeken hoe de zonnebloemen zijn gegroeid. Voor de winnaar is er een mooie prijs. Natuurlijk is er een groene man van de partij die de zonnebloempotjes én de zoncertificaten uitdeelt op het plein. De zon schijnt, de panelen liggen te schitteren op het nieuwe gebouw. Laat de energie maar stromen.