Zon op School is in volle gang: wel elf scholen voeren dit jaar actie om samen met deA zonnepanelen op het dak te krijgen. Bij de scholen die in het voorjaar zijn gestart, zijn of worden de zonnepanelen al gelegd. De Regenboog-scholen voeren op dit moment actie en het Kristal start binnenkort met de verkoop van zoncertificaten.
Wat is een zoncertificaat?

 

Wie helpt de Regenboog?
Regenboogscorebord
Voor De Regenboog Woudhuis en De Regenboog Osseveld zijn het de laatste loodjes. Ze zijn over de helft van de verkoopperiode en hebben nu 58 en 38 procent van de zoncertificaten verkocht. De Regenboog wil met de actie de school duurzamer maken. Directeur Joke Penning: “Wij gaan voor duurzaamheid. Onze school wil kinderen bewust maken van hun verantwoordelijkheid voor een prettige leefomgeving op de aarde. Daar hoort zuinig omgaan met energie bij. Door op school zonnepanelen te plaatsen geven we de kinderen het goede voorbeeld. Iedereen kan namelijk een bijdrage leveren aan een schone en toekomstbestendige aarde.”
Wie helpt De Regenboog daarbij door de aankoop van zoncertificaten? Een zoncertificaat kost 50 euro. Na zes jaar krijgt u voor elk certificaat 60 euro terug. Een duurzame investering dus, voor de school maar ook voor u!

Koop een zoncertificaat

Het Kristal

Ook de vier scholen in het Kristal (Zuidbroek) gaan meedoen met Zon op School. Binnenkort starten we met de verkoop van zoncertificaten op de Vliegenier, de Diamant, de Zonnehoek en het Kroonpad. Deze scholen zitten in hetzelfde multifunctionele centrum en gaan nu ook alle vier meedoen om zonnepanelen op het dak van het Kristal te krijgen.
Zon op School

Zonnepanelen liggen erop

Ze liggen erop: zonnepanelen op de Gong

Ze liggen erop: zonnepanelen op de Gong

Bij de scholen die begin van dit jaar actie hebben gevoerd, worden deze weken de zonnepanelen geïnstalleerd. Vanaf 19 oktober tot eind november krijgen De Mheen, De Fakkel, De Gong Matendonk, de Koningin Wilhelminaschool en de Willem van Oranje zonnepanelen op het dak.
Voor het einde van het jaar worden ook de zonnepanelen op het dak van De Aventurijn verwacht.   Bij het Web wordt de installatie gecombineerd met de nieuwbouw van de school aan de Agricolastraat. De bouw van deze nieuwe school is intussen van start gegaan, naar verwachting worden de zonnepanelen begin van het nieuwe jaar op het dak gemonteerd

Feestelijke ingebruikname
We markeren de ingebruikname van de zonnepanelen van deelnemende scholen met een feestelijk moment. De officiële ingebruikname van alle zonne-systemen is op 27 november om 16 uur bij de Gong Matendonk.
Wat is Zon op School?