Zon op School succesvol

De kinderen van basisschool de Eendracht, Sterrenschool Apeldoorn en De Tweede Stee in Loenen bedanken alle ouders, leden van deA en andere mensen die een zoncertifcaat hebben  gekocht voor Zon op School. Er zijn voldoende certificaten verkocht wat betekent dat Zon op School op alle drie de scholen doorgaat.

Nog voor de zomer de panelen op het dak
Zowel deA als Leerplein055 is erg tevreden over de verkoop van de zoncertificaten. De certificaten zijn verkocht voor 50 euro en over zes jaar krijgt de bezitter er 60 euro voor terug. Fred Berends, voorzitter College van Bestuur Leerplein055: ‘De scholen zijn actief aan de slag gegaan met de verkoop van de zoncertificaten. Zonder het enthousiasme en de bereidheid van ouders en andere Apeldoorners en Loenenaren om bij te dragen, zou dit niet zijn gelukt. Voor de vakantie willen we de zonnepanelen nog op het dak leggen zodat de school deze zomer nog optimaal kan profiteren.’

Zon op school
Het project Zon op School is dit jaar gestart met drie openbare basisscholen. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Het plaatsen van zonnepanelen, het zichtbaar maken van de opbrengst in de school en een aantrekkelijk lespakket maken onderdeel uit van het project. Bij de uitvoering van het project hebben ook Kerschoten Energie Neutraal en Loenen Energie Neutraal geholpen met onder andere de verkoop van de zoncertificaten.

De Eendracht_ZonopSchool2