Workshop Energiebesparing: 6 november 2013

deA organiseert op woensdagavond 6 november 2013 de vierde workshop energiebesparing. De workshop is bedoeld voor leden en andere belangstellenden die nog niet goed thuis zijn in energiebesparing. Deelnemers die meedoen kunnen:

  • in korte tijd veel informatie over energie en besparing opdoen;
  • zicht krijgen op kostenbesparing;
  • ideeën opdoen over (effectieve) energiebesparende maatregelen; en
  • ervaringen uitwisselen met anderen.
In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: Wat is energie? Wat zijn belangrijke begrippen? Hoe kun je energie meten en monitoren? Wat zijn effectieve maatregelen voor energiebesparing? De opzet is interactief, deelnemers kunnen ook van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.
De workshop wordt gegeven door Marcel van der Maal, lid van deA. Hij heeft ruim twee jaar gewerkt aan zonne-energieprojecten in Tanzania. Daarna heeft hij o.a. gewerkt voor de Vrije Universiteit als energiecoördinator en vervolgens als consultant energy management voor het bedrijf Ecofys.

Datum:
 Woensdagavond 6 november 2013
Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur. Workshop van 20.00 tot 22.00 uur, aansluitend een borrel
Plaats: Ecofactorij 18, 7325 WC Apeldoorn
Deelname:  Er is ruimte voor 10-12 personen. Gratis voor leden; niet-leden betalen € 10
Voorbereiding: Als voorbereiding op de workshop zouden we graag zien dat jullie het jaarverbruik opschrijven (gas en elektriciteit) of de energienota’s meenemen. Als je onderwerpen hebt die je graag wil bespreken, geef het van tevoren even door.
Heb je zin om mee te doen? Aanmelden kan via deA, Arien Scholtens: arien@de-a.nl
Voor meer vragen over de workshop energiebesparing kun je Marcel van der Maal benaderen, emailadres: marcelvandermaal@de-a.nl
Wij hopen je te ontmoeten bij de workshop!