Bedrijven en bewoners van Apeldoorn die geen zonnepanelen hebben, of die geen geschikt dak hebben, zouden hun zonne-energie moeten kunnen opwekken op een andere plek. Daarom wil deA op de Ecofactorij een zonnepark aanleggen op één van de bedrijfsdaken. De plannen zijn in ontwikkeling maar nog niet alle seinen staan op groen.

Aantrekkelijk rendement
Het idee van Zonnepark Ecofactorij is dat bewoners en bedrijven uit Apeldoorn en omgeving aan de vergroening van Apeldoorn kunnen bijdragen door in dit zonnepark te investeren. Investeerders (groot en klein) worden dan eigenaar van de door hun gekozen zonnepanelen, en ze ontvangen daarvoor over een periode van 15 jaar een aantrekkelijk rendement. Heel geschikt voor mensen of bedrijven die op hun eigen dak geen zonnepanelen kunnen leggen.

Seinen groen
Eind september bleek dat deA en de eigenaar van het pand waarop het zonnepark geïnstalleerd zou worden, het niet eens werden over het recht van opstal. Daarop zijn we verder gaan zoeken en nu is er een ander dak in beeld voor het te vestigen zonnepark. Daarover zijn we afspraken aan het maken. Daarna moeten we een verzoek bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) indienen om de subsidiebeschikkingen over te zetten van het oude naar het nieuwe dak. Over de slagingskans daarvan durven we geen uitspraak te doen. We hopen vóór Kerst daarover goed nieuws te kunnen berichten. Als alle seinen op groen staan, kunnen we begin januari met de wervingscampagne beginnen voor de realisatie van Zonnepark Ecofactorij.