Ruim duizend zonnepanelen Zon voor Huur

Aan de Waterlei, de Waterkamer en de Bron vangen huurwoningen van de Woonmensen de voorjaarszon op en zetten die om in eigen energie. Een groot deel van deze woningen werd daar voorzien van zonnepanelen met Zon voor Huur.

In 2014 begon Zon voor Huur, een samenwerking van deA met de Apeldoornse woningcorporaties. Nu, in 2016, wordt Zon voor Huur afgerond. Het bleek een succes: 170 Apeldoornse huurwoningen werden voorzien van in totaal 1116 zonnepanelen. Daarmee wekken de huizen nu een flink gedeelte van hun eigen energie op.

Display
Bij Zon voor Huur krijgen huurders via de computer duidelijk in beeld wat ze gebruiken én wat ze opwekken. Ook geeft het programma weer of er sluipgebruik is. Dit systeem is speciaal voor deA ontwikkeld. Aanvankelijk was het voor sommige woning moeilijk om een aansluiting te krijgen, maar dat is nu opgelost. Huurders die hun gegevens niet kunnen zien, kunnen contact opnemen met deA.

Blij met eigen energie

De energiedisplay is binnenkort ook als app beschikbaar

De energiedisplay is binnenkort ook als app beschikbaar

deA krijgt enthousiaste reacties van de huurders van de woningen. Veel mensen zijn blij hun eigen energie op te wekken. Met de display krijgen ze tegelijkertijd de middelen in handen om zelf hun energieverbruik te verminderen. Veel Zon-op-Huurdeelnemers worden zo enthousiast dat ze al hun energie gaan afnemen bij deA.

Zon voor Huur
Met Zon voor Huur krijgen bewoners van huurwoningen van Apeldoornse corporaties zonnepanelen van deA, daarvoor betalen ze een bijdrage, maar door de opbrengst van de zonnepanelen kost hen dat niets extra’s. Voor veel huurders is dit vaak de enige manier zonnepanelen mogelijk te maken.