De positieve energie van… The making of

En, wat vinden jullie van ons nieuwe promotiemateriaal? De positieve energie spat er toch vanaf? Ook benieuwd wie die mensen zijn en waarom ze op de kaart staan?
Wij willen laten zien wat deA doet. Daarvoor is promotie belangrijk. Vorig jaar konden we gebruik maken van het materiaal van Greenchoice (Apeldoorn barst van de energie) maar dat mochten we niet gebruiken na 1 september.

The making of

Daarom zijn we dit voorjaar om tafel gaan zitten met Freek, Jeron en Patrick van Creating Heroes. Het was ons al gauw duidelijk dat de stijl van deA niet zozeer is: actie, glitter en glamour, maar concreet, eerlijk en helder. We wilden daarom echte mensen in beeld brengen die echt iets hebben met deA en een hart hebben voor duurzaam en lokaal. Qua beeld wilden we gezinnen in beeld brengen. Bovendien moesten de ‘modellen’ ook nog kunnen op de dag dat fotograaf Henry Faber beschikbaar was.

Echte mensen

En zo kan het gebeuren dat Carola Hoogland, lid, klant en projectleider van Zon op School, op vrijdagmorgen naar de studio van Henry komt voor een fotoshoot, met haar kinderen Jip en Floortje. Man Remi kan er helaas niet bij zijn. Hun foto staat nu op de kaart over de energielevering van deA.
Diezelfde dag komen Adelina en Patrick met hun peuters voor een fotoshoot. Foto’s maken van kinderen is sowieso al een uitdaging, maar Henry heeft het geduld en de creativiteit om juist ook de energie van die kleintjes te vangen in beeld. Meestal is Patrick degene die achter de camera staat (hij heeft al diverse films voor deA gemaakt), maar aan de andere kant van de lens doen hij en zijn gezin het ook super.
Jeron is de vormgever die al vanaf het begin van deA meedenkt over de publiciteit van deA én mooie ontwerpen maakt. Natuurlijk heeft hij ook energie van deA én wilden hij en zijn gezinsleden ook op de foto voor de campagne. En zo figureren Jeron en Esther binnenkort op de kaart die de gemeente en coöperaties geven aan nieuwe bewoners.

Positieve energie

In dezelfde periode kregen we van HIER Opgewekt mooie teksten waarmee we als energiecoöperatie kunnen uitleggen wie we eigenlijk zijn als deA én waarom we dat doen. Wij worstelden al een poosje met de termen groen en duurzaam. De inhoud daarvan blijft heel belangrijk, maar met die woorden lijken we mensen niet zo te bereiken. Van HIER kregen we ‘Positieve energie’ aangereikt. En dat past heel goed bij het energieke, daadkrachtige wat we in Apeldoorn willen uitstralen. “Als wij niet veranderen, verandert het klimaat. Dus is het de hoogste tijd voor positieve energie. Van oneindige bronnen zoals de wind en de zon.”
Zo kwam alles mooi bij elkaar. Creating Heroes kwam met een goed plan. HIER opgewekt maakte tekst om uit te leggen wie we zijn, Henry Faber maakte prachtige foto’s. En drie gezinnen van deA-leden wilden op de foto om heel Apeldoorn te laten weten dat onze positieve energie lokaal is, echt duurzaam en ook nog prima betaalbaar.
Iedereen heel hartelijk bedankt!

www.de-a.nl/energie

Wil je de nieuwe kaarten hebben om uit te delen? Mail naar info@de-a.nl