Deze tijd vraagt om een andere manier van werken, vindt Ric Hop. En daarom is hij vorig jaar met zijn communicatiebureau Kompaan verhuisd naar het Ketelhuis van de Apeldoornse Nettenfabriek. “In dit karakteristieke gebouw hebben we volop ruimte om naast onze vijf teamleden ook andere specialisten een plek te bieden.” Kompaan is partner van deA voor het onderwerp communicatie.

Zeventien zelfstandige freelancers hebben inmiddels een plek gevonden in het Ketelhuis, en er is nog altijd ruimte. “Met deze groep hebben we veel specialisaties in huis. We vullen elkaar aan, wisselen kennis uit en versterken elkaar. De zp’ers vinden het prettig om contact te hebben met vakgenoten en om een professionele ontvangstruimte te hebben.” Ric Hop is blij met de dynamiek die de groep met zich meebrengt. “Voor ons is dit een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat.”

deA kent Hop via zijn communicatiecollega Marieke Gorkink. “Toen zij vroeg om mee te denken, sprak ons dat meteen aan.” Kompaan werkt belangeloos met meer Apeldoornse organisaties samen, zoals inloophuis kLeef en Geluk&Co. “We willen graag lokaal actief zijn, juist bij initiatieven die vanuit een goed hart zijn gestart.”

De opgave waar deA voor staat, is een lastige, denkt Hop. Hij vindt het een prachtig initiatief, maar betwijfelt of het gaat lukken. Op de vraag hoe deA er over tien jaar uit zou kunnen zien, antwoordt hij: “Het is moeilijk om binnen het ‘geweld’ van landelijke commerciële energieleveranciers een mooie organisatie als deA te laten groeien. Wie weet wordt deA over een aantal jaar overgenomen, als onderdeel van een groter geheel?”

Meer informatie over Kompaan en over het formule van Ketelhuis: www.kompaan.nl en www.ketelhuisapeldoorn.nl.

 

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres