Onderzoek trainees Alliander brengt deA verder

De afgelopen acht maanden hebben twee technisch trainees van Alliander, Patrick en Riny, meegedacht met deA over hoe wij de energie uitdaging voor Apeldoorn aan kunnen gaan. De focus lag op het onderzoeken van potentiële nieuwe vormen van energieopwekking in Apeldoorn. In de afgelopen periode is een heleboel gebeurd en daarover zullen ze hieronder kort vertellen.

Patrick Son, Energie uit Hout: “Apeldoorn is omringd door bos, welke één van de eerste energiebronnen is die wij als mensheid gebruikten. Het was aan mij de uitdaging om te onderzoeken hoe we op een verantwoordelijke manier ons weer mogen verwarmen met hout. Na veel vallen en opstaan lijkt het kweken van een nieuw bos met snel groeiende bomen aan de A50 een zeer interessante optie!”

Riny Vermue, Elektriciteitsopwekking uit Gasexpansie: “Het gasnetwerk bevat gasstations waarin de druk van het aardgas wordt verlaagd. In dit proces (“smoring”) gaat veel potentiële energie verloren. Met behulp van een zgn. gasexpander kan uit de drukverlaging elektriciteit worden opgewekt. Dit is een efficiënte benutting van energie die anders verloren gaat! Na verschillende gesprekken, samen met Hans Wolf projectleider bij deA, zijn een aantal partijen gevonden die hierin geïnteresseerd zijn en zijn nieuwe inzichten verkregen over een business case voor deA.”

Terug kijkend op een gezellige maar vooral leerzame tijd, wensen we deA veel succes en hopen we dat ze alleen nog maar harder mag groeien.

Met hartelijke groet,

Patrick en Riny

 

Patrick en Riny: bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

Op de foto van links naar rechts: Patrick Son, Hans Wolf en Riny Vermue