Laat de zon maar schijnen op de Gong

Weet u hoe een zonnepaneel werkt? Stan, leerling van de Gong, legde het de aanwezigen uit op de feestelijke ingebruikname van de zonnepanelen, afgelopen 27 november.

Zon op School is succesvol in Apeldoorn. Alleen al in 2015 voeren 12 scholen actie voor zonnepanelen op het dak. De Aventurijn, de Gong, de Koningin Wilhelminaschool, de Willem van Oranje, de Fakkel, het Web en de Mheen hebben voldoende zoncertificaten verkocht. De zonnepanelen zijn in oktober en november geïnstalleerd.

Certificaathouders

Op 27 november vond daarom de officiële ingebruikname van de installaties plaats bij de Gong Matendonk. Deze school heeft een nieuw schoolgebouw, met zonnepanelen. Diverse certificaathouders, jong en oud, waren bij de ingebruikname aanwezig. Met de koop van de certificaten maakten zij de aanschaf van de zonnepanelen mogelijk.

Certificaathouders de Gong2Opbrengst
Wat de zonnepanelen opwekken is voor de leerlingen en andere geïnteresseerden zichtbaar via een website http://www.zonopschool-stedendriehoek.nl/. Daar kun je de school aanklikken en kijken wat de zonnepanelen doen. Ook krijgen bezoekers wekelijks een duurzame energietip.