Kunstklas Sprengeloo schildert duurzame kunst op elektriciteitshuisje

Leerlingen van de kunstklas van Sprengeloo versierden een elektriciteitshuisje van Liander met duurzame kunst. Dit deden zij in het kader van Buurtstroom; collectieve zonnedaken in Apeldoorn waarvoor Sprengeloo haar dak ter beschikking stelt. 

Onder begeleiding van ervaren graffitikunstenaars Krista en Kenneth maakten leerlingen hun eigen designs die te maken hebben met duurzaamheid. Roos, leerling Sprengeloo: “We hebben een landschap bedacht met zon, bergen en zee. We mochten alles zelf bepalen: het ontwerp en de kleuren. Het was heel leuk om te doen.” Met resultaat: het onopvallende, grijze huisje op de personeelsparkeerplaats is veranderd in een vrolijk kunstwerk dat van af de Sprengenweg te zien is.

Voor de buurt

Met het beschilderen van het huisje geeft Sprengeloo een duurzaam signaal in de buurt. Samen met energiecoöperatie deA is Sprengeloo begonnen met Buurstroom: een collectief zonnedak waaraan iedereen in de postcodegebieden 7311, 7312, 7313, 7314, 7315 en 7316 kan meedoen. Door het beschikbaar stellen van het dak, wil de school iets voor de buurt betekenen. Gerjan van Dijken, directeur Sprengeloo: “We willen als school graag duurzaam zijn en stellen ons dak daarom graag beschikbaar aan onze buren. Bovendien maken onze leerlingen zo op een laagdrempelige en interactieve manier kennis met zonne-energie en de impact op het milieu.”

Buurtstroom

Omdat deA vijf jaar bestaat, rollen we Buurtstroom Apeldoorn uit: collectieve zonnedaken voor zoveel mogelijk mensen in Apeldoorn. Omdat netwerkbeheerder Liander ons wil feliciteren met het lustrum, stelt Liander elektriciteitshuisjes dicht bij het nieuwe zonnedak beschikbaar om het huisje een duurzaam en vrolijk uiterlijk te geven.