Huurders profiteren binnenkort ook van de zon

400 huurders in Apeldoorn kunnen binnenkort profiteren van zonnepanelen op hun dak. Samen met de woningcorporaties heeft deA een plan ontwikkeld waarbij deA zonnepanelen op het dak legt en de huurder profiteert van de lagere energiekosten. In de woning komt een meter waarop direct te zien is wat de zonnepanelen opleveren. Als voorbeeld heeft deA de woning aan de Pasteurstraat 7 alvast van zonnepanelen voorzien. U kunt live de opbrengst van de meter volgen.

Voordeel voor de huurder
Uitgangspunt bij het project is dat de huurder er financieel voordeel van heeft. deA schaft de panelen aan en zorgt voor plaatsing op het dak. De energieopbrengst van de panelen is voor de huurder. Verwacht wordt dat de energierekening van de huurder ongeveer 250 euro op jaarbasis lager uitvalt. De huurder betaalt deA wel een financiële bijdrage, deze is echter lager dan wat de panelen opleveren. Zo houdt de huurder jaarlijks geld over en neemt de koopkracht toe.

Hele straten
Het is de bedoeling om zoveel mogelijk hele straten te voorzien. Naast dat het een mooier beeld geeft, zijn dan ook schaalvoordelen te behalen. Het staat de huurder echter vrij om mee te doen of niet. Op dit moment hebben de woningcorporaties straten uitgekozen in Kerschoten, Welgelegen en Loenen. Als het project een succes is, wordt het aantal woningen uitgebreid.

Huurders die voor het project in aanmerking komen, ontvangen binnenkort informatie.