Zaterdag 8 november komt de HoomRun naar Apeldoorn. Met de unieke elektrische Volkswagenbus brengt de HoomRun een bezoek aan de wijken de Maten en Ugchelen. Inwoners van die wijken kunnen gratis een ledlamp ophalen bij de bus (zolang de voorraad strekt) en worden zo geholpen bij het zetten van de eerste stap naar een energiezuinige woning. De HoomRun wordt georganiseerd door Hoom in samenwerking met deA.

Bewoners van de Maten en Ugchelen krijgen een uitnodiging in de brievenbus om gratis een zeer zuinige ledlamp op te komen halen en informatie in te winnen over het verduurzamen van hun woning. Ze krijgen tips mee en kunnen voorbeelden bekijken van energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuur- en dakisolatie.

Op 8 november zijn Hoom en deA hier te vinden met de elektrische Volkswagenbus

  • 11.00 – 12.00 uur: Ugchelen, nabij de Albert Hein, Molencatenlaan 30
  • 12.30 – 13.30 uur: De Maten, nabij winkelcentrum De Maat, Imkersplaats
  • 14.00 – 15.00 uur: De Maten, bij De Stolp, Violierenplein


Energieavonden op 18 en 19 november

Aanvullend worden er voor de bewoners van de Maten en Ugchelen twee Energieavonden georganiseerd, waar uitgebreider wordt ingegaan op energie besparen en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Inwoners van overige dorpen en wijken van Apeldoorn zijn uiteraard ook welkom. De toegang is gratis. Deze Energieavonden vinden plaats op de volgende locaties:

  • Ugchelen: 18 november van 19.30 – 21.30 uur, in Dorpshuis Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81.
  • De Maten: 19 november van 19.30 – 21.30 uur in De Stolp, Violierenplein 101.

Kijk voor meer informatie op www.maakjehuishoom.nl/Apeldoorn