In het voorjaar is deA gestart met Zon voor Huur in Kerschoten. Daar zijn nu 70 woningen voorzien van zonnepanelen. En ook elders in Apeldoorn is deA aan de slag met Zon voor Huur. Met succes: meer dan 100 huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Lees hier de stand van zaken.

Centraal Wonen – Magistratenveld
Bij het woningcomplex aan het Magistratenveld in de Maten zijn begin november 23 van de 26 woningen voorzien van zonne-energie. Het betreft een Centraal Wonen project, waarbij gekozen is voor een collectief zonnedak voor alle woningen en appartementen. Op die manier kunnen namelijk ook de woningen die geen eigen dak hebben toch zonne-energie geleverd krijgen.

Net gestart
In de Maten bij de Spinnersdonk zijn 88 huurwoningen geschikt voor 9 à 10 zonnepanelen. De belangstelling onder de huurders is groot en de eerste woningen zijn inmiddels aangesloten.
In Osseveld kunnen de huurders van de woningen aan De Bron en De Waterkamer hun oude zonneboiler laten vervangen door 6 zonnepanelen. Omdat het oude zonneboilersysteem steeds meer gebreken vertoont, is in samenwerking met de Woonmensen dit aanbod ontwikkeld. Ook hier is de belangstelling zeer groot en 40% van de huurders heeft al een gebruikersovereenkomst met deA getekend.

Zon voor Huur nog even in het kort
• deA zorgt dat de panelen op de huurwoning geplaatst worden.
• De huurder betaalt een maandelijks gebruiksvergoeding aan deA.
• De panelen wekken stroom op voor de huurder en dat levert een lagere energierekening op.
• Elk jaar financieel voordeel voor de huurder

Kies ook voor zonne-energie voor uw huurwoning

Foto: Zonnepanelen op de gemeenschappelijke ruimte aan het Magistratenveld.