In Apeldoorn staan veel woningen die gebouwd zijn in de jaren 60 en 70. Deze woningen zijn vaak matig geïsoleerd. Met isolatie verlaag je de energierekening en verhoog je het comfort. En het is duurzaam: als je minder energie gebruikt, hoeft er minder worden opgewekt.

Foto 1  
deA doet samen met Hoom energiebesparingsacties in Ugchelen en de Maten.  Door als buurt gezamenlijk in te kopen, wordt de prijs lager. Hier zie je hoe zo’n actie wordt uitgevoerd Linda en Tom
Foto 2  
De bewoners van deze woning laten een scan laten uitvoeren voor hun huis. Een Hoom-medewerker komt daarvoor bij de familie op bezoek voor een schouw. De spouwmuur laten navullen loont niet bij dit huis, vloerisolatie echter wel
Foto 3  
Hoom, de landelijke partner voor deze actie, heeft drie bedrijven geselecteerd die een offerte hebben uitgebracht. Linda en Tom hebben gekozen voor één van de leveranciers voor het isoleren van hun vloer.
Foto 4  
De vloer wordt geïsoleerd binnen een dag. Het bedrijf neemt al het werk voor z’n rekening. De bewoners hebben er verder geen omkijken naar.
Foto 5  
Bij deze woning wordt de bodem geïsoleerd met een folie en aan de vloer wordt een speciale isolerende noppendeken bevestigd.

Tom zou zijn buren zeker aanraden om mee te doen. Tom: “Het is jammer dat ze nu niet mee hebben gedaan, want dit jaar was er subsidie van de gemeente. Dat was voor ons niet doorslaggevend maar wel een extra drive.”

Op dit moment is er weer een energiebesparingsactie van Hoom en deA in Ugchelen en de Maten. De actie loopt tot en met 9 december. Meld u nu aan.

Inschrijven de Maten
Inschrijven Ugchelen