Inwoners van Ugchelen en de Maten kunnen op 18 en 19 november een bezoek brengen aan de energie-avonden in hun wijk. Tijdens de avonden vertellen Hoom en deA over energiebesparing waarbij zowel gekeken wordt naar de besparing op de energierekening als meer comfort in de woning. De energie-avonden volgen op de HoomRun van zaterdag 7 november waarbij Hoom gratis ledlampen uitdeelde in de wijk.

Van gratis ledlamp naar spouwmuurisolatie, bodemisolatie of zonnepanelen
De interesse van bezoekers tijdens de HoomRun was erg breed. Spouwmuurisolatie, zonnepanelen en dakisolatie; een diversiteit aan energiebesparende maatregelen passeerde de revue. Een inwoner van de Maten gaf tijdens de HoomRun aan: “Goed dat Hoom en deA energiebesparing hier op de kaart zetten en de mogelijkheden inzichtelijk maken. Ik wil hier graag meer over weten en kom zeker naar de energieavond. Hopelijk kan ik dan snel actie ondernemen om mijn woning comfortabeler te maken, en natuurlijk starten met energie besparen. Het zou helemaal fijn zijn als dat samen met mijn buren kan!”

Energieavonden in Ugchelen en de Maten
Zowel in Ugchelen als de Maten toonden bewoners tijdens de HoomRun veel belangstelling voor de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Op 18 en 19 november wordt hier uitgebreider op in gegaan tijdens de twee energieavonden. De toegang is gratis. De energieavonden vinden plaats op onderstaande locaties. Wethouder Olaf Prinsen, die deze duurzame actie van deA en Hoom van harte ondersteunt, zal in Ugchelen bij de energieavond aanwezig zijn.

Ugchelen: 18 november van 19.30 – 21.30 uur, in Dorpshuis Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81.

De Maten: 19 november van 19.30 – 21.30 uur in De Stolp, Violierenplein 101.