Op een zonnige zaterdagmiddag verzamelde een handjevol mensen zich bij Foenix, het startpunt van onze energieke fietstocht langs de zuidrand van Apeldoorn. Deze fietstocht is opgezet door Gerard Knoops, een van onze actieve leden en tevens natuurliefhebber. De routebeschrijving en het kaartje is te downloaden op onze website voor iedereen die een tocht wil maken langs een paar interessante punten voor lokale energie.
Op zaterdag 29 augustus hebben we gezamenlijk de route gefietst, met toelichtingen in Beekbergsebroek, bij het Kanaal, bij De Tweede Stee, etc. halverwege hadden we een langere stop bij De Middelste Molen, waar ze zo vriendelijk waren om ons rond te leiden en meer over de generator die in samenwerking met deA is aangeschaft. Dankzij de generator wordt er meer stroom opgewekt uit het draaiende waterrad.
Deelnemer Paul Mertens: ‘Genieten bij stralend weer van bijzondere lokaties waar energie wordt opgewekt. Langs een prachtige route o.a. De Middelste Molen en de Loenense waterval maar wel op eigen kracht.’

 

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres