Bij de avond ‘Energie van de toekomst’, woensdag 4 juni in het Stadhuis van Apeldoorn, was deA present samen met nog zo’n 200 mensen uit de regio voor een gevarieerd programma in de burgerzaal:

  • Een lezing van Jan Rotmans (hoogleraar duurzaamheid en transities Erasmus Universiteit)
  • Een interview met ondernemers Jacob Brobbel (Hollander Techniek) en Jan van Beckhoven (Hymove)
  • Een panel met Marjolein Tillema (Kerschoten Energieneutraal), Janneke Slingerland (Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn), Martin Kooijmans  (Prinses Julianaschool)
  • Een productenparade met energiezuinige producten en innovaties door Daniel van Veen en muzikale intermezzo’s van jazzgitarist Timon Koomen (Kapok)

Uit de lezing van professor Jan Rotmans bleek duidelijk dat een omzetting van het gebruik van fossiele brandstoffen naar groene onafwendbaar is en wij/de consumenten hier zelf bottom-up een rol in hebben, willen we de boot niet missen. Het gas raakt op en we worden afhankelijker van landen die er andere waarden en normen op na houden. China is al volop bezig met energie uit zonlicht en heeft al bijna alle metalen die hiervoor nodig zijn in handen. Dit is onze huidige energieleveranciers niet onbekend, maar ze hebben nog geen nieuw verdienmodel. De huidige regelgeving stimuleert ook nog kolen en gas. De teruglevering/saldering staat onderdruk. Aan de burger de taak om lokaal en nationaal de politiek te bewegen en zelf de handschoen op te pakken: lid/klant worden van een lokale energiemaatschappij!

Bij deA bent u van harte welkom als lid en/of als klant om duurzame energie af te nemen.

Nog twijfels? Praat eens met ons verder. Direct overstappen? Simpel met het invulformulier op deze site.

Samen komen we verder.

.IMG_20140604_211657