‘De meter draait inderdaad terug’ was de enigzins verbaasde reactie van een huurder aan de Erasmusstraat nadat de zonnepanelen waren geïnstalleerd. Het project Zon voor Huur is volop in uitvoering en inmiddels zijn er een kleine 30 huurwoningen van zonnepanelen voorzien. De verwachting is dat eind van april het aantal van 50 bereikt is.

Opbrengst volgen op je smartphone

Nadat de zonnepanelen geplaatst zijn, wordt er nog een apparaatje geïnstalleerd zodat de huurders de opbrengst ook zelf op de computer, tablet of telefoon kunnen volgen. Iets dat zeer gewaardeerd wordt. ‘Je ziet direct op welke dagen het mooi weer is geweest’, vertelt een andere huurder enthousiast. Door de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren gaat het echt leven. Ander voordeel is dat ook deA de opbrengst van de zonnepanelen kan volgen en monitoren. Op die manier bewaakt deA het optimaal functioneren van de zonnepanelen.

Ook energie van deA

Mooie bijkomstigheid is dat door de zonnepanelen van deA, veel huurders ook kiezen om voor hun energie over te stappen naar deA. Kortom meer dan voldoende redenen om op meer plekken in Apeldoorn met Zon voor Huur aan de slag te gaan.