Nuon-klanten kunnen nu ook meedoen met  collectieve zonnedaken via de postcoderoosregeling. Zo word het voor nog meer mensen mogelijk om te profiteren van zonnepanelen, zelfs als hun eigen dak daarvoor niet geschikt is. Goed nieuws voor Apeldoorn, want op dit moment zijn er 5 Buurtstroomdaken beschikbaar als collectief zonnedak.

Wij werken aan het realiseren van collectieve zonnedaken door heel Apeldoorn. Voor de collectieve buurtstroomdaken investeer je in een zonnedak in de buurt. Jaarlijks krijg je geld terug via je energierekening. Daarom is een voorwaarde dat de energieleverancier meewerkt. Nuon, één van de grootste energieleveranciers in Nederland, gaat vanaf 1 december ook meewerken aan de regeling. Deelname van consumenten in een postcoderoosproject kan bij Nuon gebruik worden per 1 december.

Postcoderoos

Collectieve zonnedaken zijn in Nederland in opmars. Zonnepanelen waren voorheen vooral weggelegd voor mensen die een geschikt dak hebben én de financiële ruimte om flink te investeren. Gezamenlijke zonnedaken maken zonne-energie mogelijk voor mensen in appartementen of die in een monumen wonen. Ook is de investering lager. De overheid stimuleert collectieve daken daarom via de regeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoosregeling genoemd.

Goed nieuws voor Apeldoorn

Michiel Roemer is projectleider van Buurtstroom Apeldoorn: “Om deel te nemen aan een postcoderoosproject als Buurtstroom Apeldoorn is het belangrijk dat de energieleverancier de Regeling Verlaagd Tarief ondersteunt. De jaarlijkse terugbetaling van de energiebelasting en btw over de opgewekte stroom loopt namelijk via de energienota van de energieleverancier. Het staat iedere energieleverancier vrij om te beslissen of ze aan deze regeling wil meewerken of niet. De overheid verplicht dat niet. Dat Nuon nu heeft besloten mee te werken aan deze regeling, is goed nieuws voor Nuonklanten die willen meedoen met een collectief zonnedak. Daarmee is het ook goed nieuws voor de verduurzaming van Apeldoorn: hierdoor kan nog meer energie die in Apeldoorn wordt gebruikt duurzaam en lokaal worden opgewekt.”

Bekijk alle daken