Trainees Alliander gestart bij deA

Maandag 6 mei schoven drie trainees van netbeheerder Alliander aan bij deA om hun steentje bij te dragen voor een groener en zelfstandiger Apeldoorn.

De trainees, waarvan twee technisch en één management gaan zich bezighouden met verschillende projecten waarbij de productie van duurzame energie voorop staat. Hieronder stellen ze zich voor:

Patrick Son (25): “Ik ben een Technisch Trainee en ik ga mijn energie steken in de opwek van gas, duurzame opwek van gas welteverstaan. Samen met deA ga ik de mogelijkheid van hout vergassen onderzoeken. Bij houtvergassing komt namelijk een brandbaar gas vrij dat gebruikt kan worden om huizen te verwarmen en te koken.”

Riny Vermue (27): “Ik ben werkzaam als Technisch Trainee bij Alliander. Ik heb Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en werk momenteel op de afdeling Liandon Energie Consulting, waar ik me veelal bezighoud met gas vraagstukken. Hierbij gaat het o.a. om haalbaarheidsonderzoeken op het gebied van groen gas en warmtenetwerken. Ik ga me tot eind dit jaar inzetten voor onderzoek naar de mogelijkheden om energie te winnen uit gasexpansie. Om het gas in de woningen te kunnen gebruiken moet de druk sterk verlaagd worden. Hierbij komt veel energie vrij die nu niet benut wordt maar wellicht gebruikt kan worden om elektriciteit op te wekken voor deA.”

Fleur Teitink (26): “Sinds oktober werk ik met veel plezier bij Alliander als Management Trainee. Ik ben historica van origine en heb met de paplepel ingegoten gekregen dat we zuinig moeten zijn op onze aarde: Mijn ouders hadden geen auto en we aten vegetarisch. Daarom vind ik het erg leuk dat ik voor deA aan de slag ga. De komende maanden ben ik elke maandag te vinden aan de Ecofactorij 18 en zal ik me vooral bezig houden met een project rondom het warmtenet in Apeldoorn. Hiernaast hoop ik met mijn frisse blik een goede sparringpartner te zijn voor deA, zodat aan het eind van dit jaar nog meer mensen in Apeldoorn van duurzame energie zijn voorzien.”