Mfc Klarenbeek stelt zijn dak beschikbaar als gezamenlijk zonnedak voor iedereen in de buurt. Leden van Klarenbeeks Belang krijgen bovendien per paneel €10 waardoor meedoen nog aantrekkelijker wordt. “Met zonne-energie maak je de wereld een beetje toekomstbestendiger, en voor de prijs hoef je het niet te laten.” zegt Reinier Plante, voorzitter van het Multifunctioneel Centrum.

Mfc ook voor duurzaam 

“Zonne-energie is echt de toekomst. Gas en olie zijn veel vervuilender, bovendien raken ze op.“ Voorzitter Plante is zelf allang om wat betreft zonne-energie. “Ik heb zelf mijn dak vol liggen, ik wek zelfs meer op dan ik gebruik. Maar ik besef ook dat niet iedereen de gelegenheid heeft panelen op zijn dak te leggen. Een gezamenlijke zonne-installatie op een groot dak in de buurt is dan een oplossing. Ik vind het een mooie stap voor Klarenbeek dat we ons multifunctionele centrum nu ook kunnen gebruiken voor dit duurzame doel. Ik hoop dat onze 10 euro mensen net dat zetje in de rug geeft om te beslissen mee te doen.”

Hoe werkt het?

Iedereen in de postcodegebieden 7325, 7326, 7327, 7332, 7364, 7371, 7381 of 7382 kan meedoen.
Zonnepanelen worden gelegd op het dak van de sporthal. Er is ruimte voor 250 panelen. Deelnemers kopen één of meer StroomDelen. Een StroomDeel staat voor een zonnepaneel kost € 260. Jaarlijks krijgt de deelnemer energiebelasting en btw over de opgewekte stroom terug via de energierekening. Dat is ca. € 30 per jaar per StroomDeel. Vijftien jaar lang. Daarmee werkt je mee aan meer duurzame energie én verdient je jaarlijks aan de opgewekte energie. Voor details kunnen mensen terecht op www.buurtstroomapeldoorn.nl

Extra voordeel voor Klarenbekers: slechts €250 per zonnepaneel 

Klarenbekers hebben daarbovenop nog extra voordeel. Het bestuur van Klarenbeeks Belang heeft besloten het gezamenlijke zonnedak extra te stimuleren. Daarom krijgen leden van Klarenbeeks Belang €10 euro per Stroomdeel teruggestort op hun rekening. Een Stroomdeel, dat staat voor een zonnepaneel, kost voor hen dus €250 euro, en de opbrengst is onverminderd hoog.

Info: buurtstroomapeldoorn.nl