Bouwhuis, Tegenlicht Meetup 055 en energiecoöperatie deA houden op dinsdag 20 november een energiecafé. Is de energietransitie wel voor iedereen?

Gevolgen voor je huis

We stappen over op duurzame, schone energie. Tijdens ons eerste gezamenlijke energiecafé ging het over het veranderende landschap: zonneparken. Nu kijken we naar onze eigen persoonlijke leefomgeving. De verandering heeft namelijk gevolgen voor je verwarming en dus voor je huis. Hoe ziet dat er dan uit? Wie zijn hiervoor verantwoordelijk? Welke stappen zijn er te nemen? En wie gaat dat betalen? Wordt deze energietransitie iets voor de financiële elite of zijn er andere mogelijkheden? Een avond met informatie en ruimte voor debat.

Spreker: Daniël van Staveren

Daniël van Staveren van Overmorgen vertelt tijdens het energiecafé meer over de transitie naar duurzame warmte voor de gebouwde omgeving. In zijn dagelijks leven helpt hij gemeenten met het opstellen van transitievisies voor duuzame warmte.  Ook werkt hij namens de provincie Noord-Holland voor het servicepunt duurzame energie. Daar ontwikkelt hij aanpakken over energiebesparing. Welke maatregelen zijn no-regret? En op welke momenten kunnen bewoners deze maatregelen treffen?

 

 

 

Programma

19:30 inloop: Koffie en thee
20:00 welkom
20:10 spreker Daniel van Staveren
20:40 filmpje
20:50 pauze
21:00 debat / gesprek / discussie
21:45 wrap up
22:00 einde / borrel voor eigen rekening

Inschrijven

Energiecafé ‘Duurzaamheid voor iedereen of alleen voor de elite?’
20 november, inloop 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur.
ACEC-gebouw, Roggestraat 44.
Toegang is gratis, wel graag inschrijven 

De energiecafé’s zijn mogelijk gemaakt door de bijdrage uit de subsidieregeling Energieke Activiteiten van de Gemeente Apeldoorn.