Warmtebeeld, gratis producten en handige tips in de Mheen en Sprenkelaar

Lockdown of niet, energiebesparen is altijd slim! In de komende weken helpen wij woningeigenaars in De Mheen en Sprenkelaar om hun huis lekker behaaglijk te maken en klaar voor de toekomst. Gratis, leuk en: coronaproof natuurlijk!

Bewoners van deze wijken hebben in de afgelopen week een brief van gemeente Apeldoorn gekregen met daarin een overzicht van de activiteiten. De energieconciërges zijn echte buurtverduurzamers! Tijdens een online gesprek helpen ze bewoners een handje met slimme tips. Daarmee kunnen bewoners direct aan de slag met energie besparen. Bovendien krijgen deelnemers energiebesparende producten t.w.v. max. €45,- thuisbezorgd.

Actie warmtebeeld

Zie je ’s avonds of ’s ochtends vroeg mensen foto’s maken in de Mheen en Sprenkelaar? Geen paniek: het zijn de energieconciërges die warmtebeelden schieten. Zo’n warmtebeeld is een handige quickscan om te zien wat de status is van de isolatie en of er warmtelekken zijn. Na afloop krijgt de bewoner een online afspraak waarin het warmtebeeld wordt uitgelegd. De warmtebeelden zijn heel populair en er is ruimte voor ca. 100 afspraken per wijk. Snel aanmelden is dus aan te raden. Bewoners die geen warmtebeeld willen, hoeven niets te doen.

Tocht te lijf

Voor iedereen die tocht in zijn huis aan wil pakken, is er op woensdagavond 10 februari het webinar Tocht te lijf. In een uur tijd krijg je alle ins en outs van het aanpakken van tocht in een woning. Energiecoach Thom legt uit wat tocht is en hoe je kunt ventileren. Timmerman Peter laat zien welke materialen je nodig hebt en hoe je vervolgens zelf aan de slag kunt.

Meer info en aanmelden