deA | Duurzaam Huis

Vraag advies of een offerte aan via deA

en kom in contact met een adviseur of bedrijf uit de regio

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wat zal ik doen? Duurzaam Huis is het bewonerstraject van deA waarmee we je onafhankelijke, betrouwbare informatie geven om je huis duurzaam te maken. Ook helpen we je aan goede bedrijven voor je klussen. Zo kun je de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaar je geld en energie én het levert je een comfortabel huis.

Energiecoach online of bij je thuis

Weet je niet waar te beginnen? De energiecoach helpt je verder. Deze vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? en hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.

Onafhankelijk
Geen provisie
Stap voor stap
Samen

Hoe helpen wij je verder?

Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij een offerte voor je aanvragen bij een van de bedrijven waarmee we samenwerken.

Lokale en regionale bedrijven

We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal bedrijven uit onze regio een samenwerking aangegaan. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

Samenwerken bedrijven

Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn.

Inzet adviseurs

Naast energiecoaches heeft deA de beschikking over adviseurs. De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij één van deze adviseurs. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden.

We houden contact

Na enkele maanden word je gebeld hoe het ermee staat én of je nog aanvullende informatie nodig hebt. Op deze manier helpt onze coöperatie je om stappen te zetten op weg naar een comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis.

Stap 1:
Een bezoek van één van onze vrijwillige energiecoaches
Stap 2: Specialistisch advies (alleen indien nodig)
Stap 3:
Aanvragen offerte bij een bedrijf uit de buurt
Stap 4:
Uitvoeren maatregel door erkende bedrijven
Stap 5:
Check, nazien of de maatregel(en) correct zijn uitgevoerd

Gratis advies + HOOMdossier van de energiecoach

persoonlijk advies met stappenplan voor je huis