Je huis verduurzamen? Kom 28 november naar de SNS-bank

Wil je je huis wel verduurzamen, maar heb je niet voldoende spaargeld of wil je dat niet gebruiken? Dan zijn er hypotheekverstrekkers die energiebesparende maatregelen willen financieren tegen een extra lage rente. Op 7 november is er een informatie-inloop bij de SNS-bank op het Hofveld.

De energieprijzen zijn dit jaar per huishouden gemiddeld met bijna € 350,- gestegen. Waarschijnlijk is dit nog maar het begin van wat we in de toekomst kunnen verwachten. Als je wilt besparen op je energiekosten, zul je zelf in actie moeten komen. Door middel van isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of overstappen op inductie-koken kan je flink besparen. Isoleren is vaak eenvoudig en levert forse energiebesparingen op.

Sinds 2 september 2019 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het uitvoeren van isolatie- en energiebesparende maatregelen aan de eigen woning (SEEH). Er geldt een subsidie van maximaal € 25.000,-.  Daarnaast is er een tegemoetkoming voor de aanschaf van  zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of palletkachels. Een energiecoach kan in kaart brengen welke investering het meeste rendement op levert.